dinsdag 31 augustus 2010

februari




De hele layout. Dit was een leuke om te maken. HEt achtergrond papier, behang, heeft een leuk glimmertje. Moet er niet aan denken om dat in mijn kamer aan de muur te hebben, maar voor dit werk is het heel geschikt. Februari vind ik altijd een lastige maand, want dan is er niets groots aan de hand. Ja Valentijn, maar om nou altijd met hartjes te werken... Niet iedereen heeft zo een romantische ziel als ikzelf. Maar wel licht van kleur. Tenslotte zit er in Februari meestal al wel voorjaar in de lucht. Dat probeer ik te laten zien in de kalender.



Vanwege dat voorjaar dan ook bloemen. Dit is een erg leuke stempelset. De stempel zelf is niet zo aansprekend, maar zodra je de stempel uitponst, met de bij behorende pons, ontstaat er ineens een heel erg leuke bloem.
Gestempeld op Vellum, en uitgeponst. En vervolgens met een brad vastgezet. Ik ben dol op brads,ze geven net dat meer dimensie aan het geheel die ik wil.
Als border heb ik een stampwheel gebruik, ook op vellum, en dat op rood cardstock geplakt. Daardoor valt het rood van de stempel een beetje weg, maar geeft ook een grappig effect in het geheel.
Stempels zijn van Stampin Up. Vellum en cardstock komen uit een setje papier dat ik van mijn vriendig gekregen heb. Heerlijk die grapbags met papier, gebruik ik graag.

zondag 29 augustus 2010

Verjaardagskaartenboek.


Op het moment maak ik graag een verjaardagskaartenboek.Voor mijn moeder had ik er 1 gemaakt voor moederdag. Daar heb ik ooit foto's van gemaakt, maar helaas die foto's zijn verdwenen, waarschijnlijk gewist (shit) dus ga ik nu in de herkansing, met het verjaardagskaarten boek voor een goede vriendin. Al ziet dat er weer heeel anders uit dan die voor mijn moeder.
Omdat ik cadeautjes pas plaats als ik ze heb gegeven, en ik hoofdzakelijk cadeautjes maak momenteel, zit er altijd een tijdje tussen het maken en het plaatsen.

Ook zal ik het boek in delen plaatsen. 1 maand per dag, en de kaarten die ik ervoor gemaakt heb, in volgorde daarna.Anders zijn het wel erg veel foto's om tegelijk te plaatsen.
Vandaag Januari.


Zo ziet de hele bladzijde eruit. Aan de ene kant de kalender, een template van de Papercraft Inspirations. Aan de andere kant de versierde bladzijde. Voor dit boek heb ik gebruik gemaakt van behang, uit het behangstalen boek dat ik van een andere vriendin gekregen heb. Hoe mooi ook, het was lastig werken door een coating die over het behang heen zit.



Dit is het versierde gedeelte. Dat is het zakje waar de kaarten in kunnen. Voor het mooi, heb ik voor elke pagina een kaart gemaakt, maar daarover later meer.
Voor deze pagina heb ik een stampwheel (Funky Forest) van Stampin Up gebruikt, met de bij behorende stempelset ( Trendy Trees).
De stempels van de stempelset gestempeld, en uitgeknipt, en zomaar wat opgeplakt.

woensdag 25 augustus 2010

ATC Display

Tijdje geleden zag ik in de Papercraft Inspiration leuk papier en embellisments staan. Uit 1 serie. Een zoektocht op Internet leverde op dat het papier in den Helder te koop was. Dus deed ik iets, dat ik niet erg vaak doe. Ik regelde dat ik gelijk zaterdag naar den Helder kon om dat papier te kopen. Daar zat een dag tussen, en voor mij is dat een echte impuls aankoop :o)
In dit geval was het omdat ik gelijk wist wat ik van dat papier wilde maken. Een ATC display met foto;s van mijn oudste dochter.
Het randje van de display heb ik turquoise blauw geschilderd (of eigenlijk laten doen, want Ruurd heeft het geschuurd en geschilderd voor me)
Het papier heb ik op maat gesneden. En de foto's laten afdrukken. En toen lag het, omdat ik niet helemaal helder kreeg wat ik moest.

In de nacht van zaterdag op zondag wist ik het ineens. Dus zondagochtend, na de kofferbakmarkt, ben ik ff aan de slag gegaan. En dit is het geworden.



dinsdag 24 augustus 2010

notitieboekje



Vandaag had ik een notitieboekje nodig, en er geen voorhanden. Dus heb ik er 1 gemaakt.

Papier: pakpapiertje dat ik nog had. Is al eens gebruikt:)
Daarin een stukje karton dat ik nog had. Ik bewaar altijd handige kartonnetjes. Van binnen gevoerd met scraps, of te wel restjes papier.
De blaadjes in het boekje zijn van een college blok met roze blaadjes, dat ik heb gekregen.

Omdat ik de voorkant saai vond, heb ik nog wat met stempels gespeeld. Stempels allemaal Stampin Up.

Aan elkaar gezet met de Zutter.

Ik hoor graag wat je er van vindt.

maandag 23 augustus 2010

Uitdaging Augustus 2

Omdat ik niet met vakantie ga, en graag post krijg :o) Had ik me opgegeven voor 2 augustus kaarten. Dat betekend dat ik er ook 2 moet maken, maar dat is geen punt, want ik maak altijd een serie van de nieuwe techniek. Om die goed onder de knie te krijgen.




Deze keer waren het 4 kaarten die een soort van serie vormen. Ik wilde dus de vierde kaart in de zelfde stijl maken als de andere 3. Alleen de groene distress inkt, was zo mooi doorgelopen, dat ik een donkere achtergrond kreeg. Ik heb het wel geprobeerd, maar kleuren met Coloursoft poloden ging niet.
Tja, en dan? Een kaartje erop? Behalve dat ik altijd vind dat dat de uitdaging niet is, vond ik het ook niet passen in de serie van 4.
Dan maar Paper Piecing. Een techniek die ik altijd graag mag doen met stempels. Daartoe stempel ik de stempel een aantal keer op verschillende ondergronden. De losse onderdelen worden dan uitgeknipt. En op de ondergrond geplakt, waar ook een stempel geplaatst is. In dit geval heb ik de jurk op parelmoerachtig papier gestempeld, en daarna ingekleurd met Coloursoft potloden.



Voor een wat meer ruimtelijk effect heb ik het lintje van de hoed met een draadje gemaakt, en zijn de bloemen gemaakt met flower soft. Als je op de foto klikt kun je de details beter zien.

De tekststempel is een ElkeStamp. Gekocht op de beurs in Zeist. Helaas heeft ze geen webwinkel, want ik zag op haar blog dat ze weer nieuwe tekststempels heeft. Ik ga maar alvast sparen voor de beurs in April. :o))

donderdag 19 augustus 2010

Augustus uitdaging



Deze maand was de uitdaging distressen zonder strijkijzer. Dat is voor mij altijd wat lastiger. Ik ben van netjes, en strak. En dan ineens werken met een kreukelig vel papier :o))

De stempel is van Stampin Up (Summer by the sea) Een set die ik op Ebay heb gescoord nadat ik 1 kaart met een stempel van die set gezien heb.
Ingekleurd met Derwent Coloursoft potloden. Was weer heerlijk om daar meer te spelen.
De tekst stempel is van een andere set van Stampin Up Vintage Vogue. Ik vond die wel goed passen bij deze stempel.

maandag 16 augustus 2010

Uitdaging Juli

Omdat ik niet op vakantie ga, en tijd in overvloed heb (lol) had ik me opgegeven voor 2x de vakantie ketting. Dat betekent dat ik 2 kaartjes voor Juli, en 2 voor augustus moest maken.
Alle 4 de kaartjes heb ik tegelijk verstuurd. En door de vakantie kreeg ik vandaag pas bericht dat de kaart voor Juli was aangekomen.
Daarvoor wilde ik hem niet plaatsen, dan is de grap eraf.



Achtergrond, distress met strijkijzer
De stempel is van een van mijn favoriete Stampin Up sets. De meisjes zijn gestempeld op de achtergrond, ingekleurd met Derwent Coloursoft potloden.
Daarna heb ik de duinen wat extra aangezet door er zand over heen te strooien.

zondag 15 augustus 2010

Inktense potloden van Derwent

Voor mijn verjaardag kreeg ik een doos inktense potloden van Derwent. Ik heb er een tijdje om heen gedraaid, maar van de week kreeg ik toch de geest. En heb ik er mee zitten spelen.
Vandaag heb ik een vel design papier gemaakt. De stempels zijn van Stampin Up.
Van elke fase heb ik een foto gemaakt.











zondag 1 augustus 2010

Distress met strijkijzer



Voor de uitdaging van de Kicostampers, moest ik kaarten maken met mensafbeeldingen. Na enig zoeken, en een winkel doorgespit te hebben, bleek ik in de kast gewoon mooie stempels van mensen te hebben. Het ergste is nog, dat deze stempelsets tot mijn favoriete stempels behoren, en dat ze toch even aan mijn aandacht waren ontsnapt.

Bij het zien van de stempels, wist ik wat ik wilde proberen. Een distress achtergrond, een stempel, en de stempel gewoon inkleuren met Coloursoft potloden. Tekst stempel erbij, en klaar.
Deze kaart was voor een ketting. En eerlijk gezegd, ik kon er maar moeilijk afstand van nemen.

Voor de andere uitdagingskaarten van Juli en Augustus heb ik een soort serie gemaakt. Om die te showen moet ik even wachten tot de ontvanger ze gekregen heeft.

Voor grotere afbeelding, even op de foto klikken.