woensdag 23 februari 2011

Black Magic


Ik ben helemaal dol op nieuwe technieken. Ik zit op een mailinglijst waar ik elke maand een nieuwe techniek te leren krijg, surf het internet, en lees tijdschriften die nieuwe technieken aanbieden. Als ik eens geld heb, wil ik lid worden van Technique Junkies, maar voorals nog geef ik mijn geld liever uit aan stempels en inkt.

Soms kom je dan een techniek tegen die duidelijk aansluit bij wat ik leuk vind.
Black Magic is er zo een. Ik werd door mijn vriendin getipt dat ik op Splitcoast stampers moest kijken, want daar stond een leuke techniek. En ja hoor, Marrig ging gelijk voor de bijl. Met oppaskind op schoot, moest er worden gestempeld, en geprobeerd.
Alle soorten potloden heb ik geprobeerd, maar aquarel is gewoon het mooiste.

Als toevoeging kwam mijn lief met een beetje water met arabische gom. Daar wordt het inderdaad nog mooier van. Dan glanst het een beetje.

De techniek staat uitgelegd op Splitcoaststampers.

Maar voor degene die daar geen account hebben, of willen maken.

Stempel met witte pigment inkt op zwart cardstock.
Droog de inkt. Ik vind het het mooiste werken als je de inkt aan de lucht laat drogen, maar met een heattool kan ook.
Kleur in met aquarelpotloden of aquarelkrijt.

Het mooiste werkt een beetje bold stempel maar als je net zo een priegelaar bent als ik, kan het heel goed met een fijnere stempel.

ALs je klaar bent met kleuren breng je accenten aan met een witte gelpen. Zonder de gelpen is het effect al geweldig, maar het spat helemaal van de pagina af als je accenten aanbrengt.

Ik hoop dat jullie er net zoveel lol aan beleven als ikzelf.

Geen opmerkingen: