maandag 26 oktober 2009

Credit card techniek.

Ik ben lid van een lijst waarop elke maand een techniek wordt gepresenteerd waarmee we dan aan de slag gaan. Ik heb altijd een paar probeerseltjes nodig voor ik de techniek onder de knie heb.
Deze maand, Oktober, was de techniek de creditkaart techniek.
Daarvoor neem je een gladde, maar niet te gladde, kaart. Ik vind zelf correspondentiekaarten van de Hema prettig werken.
Op dit kaart druppel je een paar druppels inkt, of verf. Die smeer je dan uit met een credit kaart. Voor dit soort technieken bewaar ik altijd de kaartjes die je in de bus krijgt bij reclames. Ook oude bankpassen, ziekenfondspassen enzo bewaar ik. Dan grijp ik nooit mis. Want om het nu met een bruikbare creditcard te doen is wel een beetje decadent :)Dit was de eerste. Acrylverf, boven op de kaart, in de kleuren roze en koper. En dan uitsmeren met een kaart.
Daarna gestempeld met stempels van het Pink Ribbonsheet, gekocht op de Artspecially.De tweede, ook acrylverf in de kleuren roze en stream.
Stempels op ander karton gezet, uitgeknipt, en ingekleurd met derwentpotloden.
Stempels zijn van Stampin Up, de tekst is van hetzelfde PinkRibbonsheet als hierboven.

Omdat ik het effect te fel vond, ben ik gaan experimenteren. Ik heb met een mister het kaartje eerst nat gemaakt, en er daarna acrylverf op gedaan. Met dit resultaat:


Stempels zijn van SU, tekst van een vlaams bedrijf, gekocht op de Artspecially beurs in zeist dit jaar. De tekst staat op een schelp, ook SU, gestempels, uitgeknipt, en op de achterkant de tekst gestempeld.

Dat smeerde wel beter, maar Acrylverf mengt niet goed met water. Vandaar dat het ik het ook nog met aquarelverf wilde proberen. Verf uit een tube heb ik gebruikt.Hier heb ik druppels verf in het midden gedrupt, en vandaar uit uitgesmeerd. Geeft weer een iets ander effect.
Ik heb er een passe partout in gesneden, en daar een kaartje achter geplakt. Op dat kaartje gestempeld, in gekleurd met Derwent potloden. Ook om de stempels heen gekleurd met Derwent Potloden. Dit geeft een beetje een airbrush effect.
De waaier gestempeld met Stazon, en uitgeknipt.
Als je goed kijkt kun je op de kimono van het vrouwtje zien dat de bloemen met glitter zijn ingekleurd. In het echt geeft het een meer sprankelend effect dan op de foto.
En als ik toch bezig was, ook nog een kerstkaartje gemaakt, met mijn nieuwe SU stempels. Er hoort een pons bij deze stempelset, maar met het bestellen is er iets mis gegaan. Uitknippen gaat ook.
Voor de ornamenten, eerst een rondje gestempeld, gemaskerd, en daar de grote stempel overheen gestempeld. het masker er weer af gehaald, met dit effect. Maskeren is wel 1 van mijn favoriete technieken. De verrassing van hoe het uiteindelijk wordt, blijft groot.
Op de rand staat, handgeschreven, de eerste regel van Stille Nacht, Heilige Nacht, in 3 talen, waarbij aangetekend dat het in Nederland en Duits precies dezelfde tekst is.

2 opmerkingen:

Elly zei

Wat een mooie kleuren gebruik je bij elkaar , wow

Marrigje zei

Dank je voor het compliment Elly.