dinsdag 20 april 2010

TasHet is belachelijk lang geleden dat ik wat heb laten zien.
Niet dat ik niets gemaakt heb. In tegendeel, ik ben al weer maanden erg actief. Voornamelijk met stempels en inkt.
In een Craft Stamper zag ik een tas. Ik was gelijk verliefd op die tas. En dus na gemaakt.

Niet voor mezelf, ik hou helemaal niet van handtassen, geef mij maar van die grote schoudertassen waar je veel spul in kwijt kan, en je heel erg in moet rommelen om alles weer terug te vinden.
Mijn oudste dochter echter, is haar hele leven al gek op tassen. Handtasjes, zelfs van die hele kleine enveloppe tasjes die je in je hand moet houden.
Voor haar heb ik dus de tas gemaakt.

Als je op de foto's klikt, worden ze groter.

Ik heb een aantal vel Grungeboard gestempeld met witte pigment inkt. Heeel goed laten drogen.
Daarna in kleuren pigment inkt, speciaal voor haar geselecteerd, de vellen met de direct to paper techniek bewerkt.
Daarvoor smeer je de inkt gelijk van je stempelkussen op het grungeboard.
Als de inkt nog nat is met een doekje de inkt uitvegen. Doordat je dat doet blijkt de inkt niet zo goed te pakken op de plekken waar al met witte inkt is gestempeld. Dit geeft een ghost effect. En dat was precies wat ik wilde bereiken.

Daarna stukjes van 5x5 cm gesneden. Gelukkig heb ik daar een snijmachine voor (van de Action:o)
Met behulp van een ontwerplineaal van Tim Holtz, heb ik gaatjes geprikt in alle vierkantjes.
Daarna alle vierkantjes, met de boerenhemdensteek, en met de hand! aan elkaar gezet.
Om de naald beter door het karton te trekken gebruikte ik een rubber handschoen. Dan heb je meer grip op de naald, en gaat het veel makkelijker. Maar dan nog was het een klus :o))
Nadat de onderdelen aan elkaar zaten, de platte onderdelen goed ingespoten met acrylfixeer. Goed laten drogen, en nog een keer. De tas is 3x gefixeerd.


Bij een pakje grungeboard zit een klein labeltje. Ik vond het wel leuk om die als een soort sleutelhanger aan de tas vast te maken. Die dus ook beinkt, en een M, van haar naam in blauw erbij gedaan. Die laatste moest nog een eyelet krijgen, koper want dat zat in de labels ook.

Toen het hengsel. Dat was nog een probleem. In het blad hadden ze een hengsel gemaakt van grungepaper, maar behalve dat ik dat niet had, vond ik het ook niet prettig vasthouden. Na lang nadenken kwamen we op deze oplossing. Dat is stevig, houdt prettig vast, en daardoor wordt de tas bruikbaar.De zij kant. Andere kant is net zo, maar dan blauw.
En de achterkant.

De tas is gevoerd met gelamineerde spijkerstof. De voering heb ik er eerst met tacky tape in vastgeplakt. Alleen bij de rand, een voering moet los zitten.
Ik denk dat een voering in een tas niet voldoende vast zit met alleen tacky tape, dus hebben we op regelmatige afstanden een verbinding gemaakt. Ik wilde het eigenlijk doen met eyelets. Maar zulke lange eyelets kon ik nergens vinden.
Na lang nadenken en puzzelen kwam Ruurd met de oplossing. Popnagels.Eigenlijk hebben we die in huis voor de auto. Het bleek echter voor de tas, DE oplossing.
Met potnagels hebben we ook het hengsel aan de tas vastgemaakt. Het hengsel, de harpjes, en het ringetje voor de hanger komen ook uit de gereedschapskist.

4 opmerkingen:

Lia zei

Dat is nog eens een tas!!!!Geweldig wat een werk heb je daaraan gehad, maar het resultaat mag er wezen hoor!!!
Je dochter zal trots op je zijn.

groetjes Lia

Fenny zei

Geweldig mooi Marrigje, een hele klus zo te lezen. Maar meis wat een eer van je werk. Het is een super du super mooie tas geworden...Jouw dochter zal er dan ook heel blij mee zijn en jij?? Jij mag heeeel trots zijn op jezelf.

liefs van fenny

Marrigje zei

Het was met recht een hele klus. Maar wel weer erg leuk om te doen.

Annelies zei

Hoe was de reactie van dochterlief??

(en ja, ik heb eindelijk je blog gevonden ;-))