donderdag 8 maart 2012

Dag 205 Vlinders

Een nieuwe framelit stans, met bijpassende embossingfolder. Dat vraagt natuurlijk om een kaartje. Eerst heb ik een kaart gesneden uit een scrapvel. De kaart dubbel gevouwen. Aan de onderkant heb ik een lijntje getekend met de meest handige stift die ik heb. Een stift die vanzelf oplost aan de lucht, zonder sporen achter te laten. Nog handiger dan een potlood.
Tegen dat lijntje heb ik de framelit gelegd en gestansd.
Daarna heb ik de embossingfolder een stukje naast de stans gelegd, en een randje op de kaart geembossed.
Het ge emboste deel heb ik beinkt met versafine inkt, en het randje van de kaart ook.

Toen heb ik een stuk glansend wit papier gesneden, en daar op de zelfde manier een rand aan gestanst en een randje ge-embossed.
Daarna heb ik de hele kaart bewerkt met alcohol inkt. En er een paar druppel blending solution op gedruppeld. Toen het effect niet groot genoeg was naar mijn zin, heb ik op dezelfde plekken nog een druppel blending solution op gedruppeld.
Daarna het ge-embosste randje geaccentureerd met Stazon Black Jet.
Op de kaart heb ik een tekst gestempeld. In de hoek van de kaart een grote vlinder, die van de kaart afvliegt, en op de tekst een kleine vlinder die aan het landen is.
Voor mij paste dat heel mooi bij de tekst.
A new framelit die, with according embossing folder. That asks for a card.
First I cut a card from a piece of scrapbookpaper. I folded the card in half. On one side of the card I drew a line with a very handy marker. This has ink that fades away on it own, with out leaving a mark, when it is exposed to the air.
I lined the framelit up to that line, and cut the border.
Than I highlighted the embossed area with versafine ink. I also inked the edge of the card.

Than I cut a piece of glossy white paper, and cut and embossed the paper at the same way I did the base card.
I used alcohol ink to colour the whole card. When finished I put a few drops of blending solution on the card. Since I wasn't happy with the result, I dropped more blending solution on the same spot, so the contrast was bigger.
Then I highlighted the embossed area with Stazon Black Jet.
On the card I stamped a sentiment. In the corner of the card I stamped a big butterfly, like it is flying away. On the sentiment I stamped a little butterfly, ready to land.
I thought it would illustrate the sentiment perfectly.

Geen opmerkingen: