woensdag 28 maart 2012

Dag 224 Zentangle

In de Technique Junkies nieuwsbrief was een tutorial over Zentangle met stempels. Tegelijker tijd kwam er en uitdaging bij Kicostampers om een Zentangle kaartje te maken van 10x10 cm.
Het was lastig om te beginnen maar toen ik uiteindelijk zat, was het erg leuk om te doen. Ik weet niet of ik het heel veel ga doen, al wil ik er nog wel een paar kaartjes mee maken.

Ik heb eerst 3 vlinders gestempeld om een 10x10 kaartje, de vlinders heb ik met Zentangle ingekleurd, en daarna de rest van het kaartje met Zentangle bewerkt. Dat alles met zwart op een wit kaartje.
Voor het contrast heb ik nog een vlinder gestempeld, nu in rood, en ook in rood met zentangle ingekleurd. Nog een vlinder stempeld en een tint donkerder met Zentangle ingekleurd. Beide vlinders uitgeponsd, en op elkaar geplakt, met sprietjes ertussen.
Een tekst met rood gestempeld en uitgeknipt.
De vlinder is alleen in het midden vast gemaakt met 2 Foamtape strips op elkaar. De tekst is met 1 foamtape laag aan de kaart vast gemaakt.
In the Technique Junkies Newsletter was a tutorial about Zentangle with stamps. At the same time there was a challenge at Kicostampers to make a Zentangle card about 4 inch square.
It took me a while to get inspirate, but when I was busy, it was fun doing it. I am not sure I will make lots of cards with this technique, but at least one other is coming.

For this card, I first stamped 3 butterflies on a 4" square card. I coloured them in with Zentangle. Then I used Zentangle to colour in the rest of the card. I did that all with black.
To get some colour in the card I stamped another butterfly in red. I coloured the butterfly with Zengangle in red. Then I stamped another butterfly and used Zentangle to colour that too, but I used a bit darker red. I punched out both butterflies, and glued them together, with antenna in between.
Then I stamped a sentiment in red, and cut it out.
I attached the butterfly with two pieces of foamtape on each other, and the sentiment with one layer of foamtape.

Geen opmerkingen: